PUSAT PENGAJIAN AL QURAN & HAFAZAN AL BAGHDADI ADDA HEIGHTS, JOHOR BAHRU

keberkesanan teknik ini telah terbukti dengan beberapa testimoni pelajar yang mengikuti program Al Baghdadi

Slider

KELAS TENIK PANDAI MENGAJI

Khas untuk anda yang rasa MENGAJI Al QURAN tu susah, tak penting, dan menyusahkan hidup. Ada banyak teknik yang anda boleh terokai. Ianya straight forward dan mudah faham. Simple trick but very powerful! Tekan button sebelah untuk isi borang Sekarang!

TENTANG KAMI

Kepakaran kami membantu, muslimin dan muslimat 7 hingga 70 tahun Mengenal, Membaca & Memahami AlQuran sepantas 3 bulan pertama. Kebanyakan masalah yang sering dialami masyarakat umum, adalah kesukaran mengenal huruf hijaiyah namun dengan teknik membaca pantas ini, anda boleh terus membaca AlQuran.

Pembelajaran Al Quran melalui teknik Al Baghdadi adalah satu teknik yang diilhamkan oleh Qr Ustaz Jalaludin selaku pengasas Al Baghdadi sendiri. Ianya adalah salah satu teknik yang dapat membantu umat islam yang memerlukan bagi menguasai bacaan Al Quran dengan pendekatan yang mudah, inovatif dan sistematik dalam tempoh yang singkat dan teknik ini juga membolehkan kita mengajar orang lain. 

TURUT MENJAYAKAN

alhijrah

KELEBIHAN PENGAJIAN KAMI

MUDAH

Teknik Al-Baghdadi merupakan 1 teknik mempelajari asas Al-Quran yang sangat mudah dipelajari, difahami dan mudah untuk dipaktikan setiap hari. Dengan menggunakan pendekatan SAS (Struktur, Analisis dan Sintesis) kita akan dapat menyebut dan menguasai 336 bunyi dengan baik dan tepat. Seterusnya dapat membaca Al-Quran dengan baik.

MENARIK

Teknik ini sangat menarik kerana di dalam mempelajarinya, kita akan menggunakan kombinasi pancaindera penglihatan, pendengaran, pertuturan dan kinestetik (pergerakan) dengan menggunakan beberapa peralatan seperti alat ketuk, kad imbasan dan permainan ‘Playtime’ yang tidak terdapat dalam kaedah-kaedah yang lain. Pembelajaran akan lebih menyeronokkan.

PADAT

Untuk seseorang itu dapat membaca Al-Quran dengan sebutan makhraj yang betul, teknik ini hanya memerlukan 1 buah buku yang ringkas tetapi padat. Hanya terdapat 22 muka surat sahaja dalam buku Tamhid (asas) sudah cukup untuk mempelajari asas Al-Quran.

TERBUKTI

Untuk seseorang itu dapat membaca Al-Quran dengan sebutan makhraj yang betul, teknik ini hanya memerlukan 1 buah buku yang ringkas tetapi padat. Hanya terdapat 22 muka surat sahaja dalam buku Tamhid (asas) sudah cukup untuk mempelajari asas Al-Quran.

STEP BELAJAR AL QURAN

1. DAFTAR

Anda boleh datang ke center kami atau boleh isi borang secara online. Pendaftaran anda akan dibantu oleh ustaz dan ustazah kami. Selepas daftar barulah anda boleh meneruskan pelajaran di dalam kelas,

2. BELAJAR SISTEMATIK

Teknik Al Baghdadi merupakan teknik belajar dan mengajar Al Quran secara inovatif, sistematik dan seronok yang menggunakan sebuah buku sahaja. Ianya dibantu oleh satu alat bantuan mengajar yang dikenali sebagai ‘Alat Ketuk Al Baghdadi’.

3. MENGAKTIFKAN MINDA

Dapat mengaktifkan minda kiri dan kanan )yang didapati mampu mendisplinkan pembaca Al-Quran bagi menguasai bacaan dengan lebih fasih dan tertib serta mampu melahirkan pembaca yang berdisplin dalam membacanya.

kelas mengaji al quran

Teknik Al-Baghdadi merupakan pendekatan terkini yang diperkenalkan bagi memudahkan pembelajaran dan pengajaran Al-Quran serta menarik minat masyarakat islam kembali mencintai Al-Quran.Telah terbukti pendekatan menggunakan teknik ini mampu menarik minat anak-anak untuk mempelajari Al-Quran dan seterusnya mampu membaca Al-Quran dengan minat yang mendalam

kelas HAFAZAN al quran

Teknik hafazan Nadi Al-Baghdadi merupakan pendekatan terkini yang diperkenalkan bagi memudahkan proses menghafal Al-Quran. Menggunakan pendekatan Neurofisiologi yang mengaktifkan otak kiri dan kanan. secara serentak. Modul Al Baghdadi ini sesuai digunakan untuk setiap peringkat umur.

testimoni

ENCIK REITAUDIN

Dari tidak tahu apa-apa sekarang saya boleh menguasai Al Quran dengan mudah. Terima kasih Al Baghdadi yang menyediakan tempat dan kemudahan yang selesa kepada pelajar dan ustaz dan ustazah sangat membantu dan berdedikasi dalam memberikan ilmu kepada semua pelajar.​

Puan Ummi kalthum

Formula pantas membaca Al Quran buat saya lebih yakin untuk terus belajar walaupun sudah berusia

iman qaseh

Pembelajaran berkumpulan seronok & bantu saya mudah hafaz surah & faham makna – Alhamdulillah

ahmad musleih

Sebelum ini saya menghadapi kesukaran untuk mengenal huruf, Alhamdulillah dengan teknik & formula membaca ini saya mula pandai membaca Al Quran

MENGAPA RAMAI PELAJAR YANG MEMILIH CENTER KAMI​

JADUAL

Anda boleh memilih sendiri tarikh dan waktu yang anda mahu mengikut kesesuaian yang telah ditetapkan oleh pihak Pusat Pengajian Al Quran Adda Heights

MASA

Masa yang di buka membolehkan pelajar kami selesa dan fleksibel dengan waktu mereka

HARGA

Harga yang sangat murah berbanding pusat pengajian lain di Johor Bahru ini.

KELAS TENIK PANDAI MENGAJI

Khas untuk anda yang rasa MENGAJI Al QURAN tu susah, tak penting, dan menyusahkan hidup. Ada banyak teknik yang anda boleh terokai. Ianya straight forward dan mudah faham. Simple trick but very powerful! Tekan button sebelah untuk isi borang Sekarang!

hubungi kami

  • 28-01 & 28, 02, Jalan Adda 7, Adda Heights, 81100 Johor Bahru, Johor
  • kelashafazan@gmail.com
  • 011-3933 6339

kelas hafazan di media social

Platform terkuat Kelas hafazan. Stay up to date dengan kesemua aktiviti di fanpage kelas hafazan adda heights
Tempat feveret kelas hafazan! Quotes, story & peluang anda memenangi hadiah misteri kami
kelas hafazan adda heights vlog dan rakaman video-video terkini sensasi dari kelas hafazan
Close Menu